Afgelopen week ben ik met Claudia Verburgt mee geweest als groom naar CSI** Barbizon in Frankrijk. Dit was een nieuwe ervaring, een heel eind rijden met de vrachtwagen én op concours in Frankrijk! We zijn met 2 paarden gegaan. Gelukkig was het weer goed want dit was het eerste buitenconcours.

In totaal moest Claudia 3 dagen lang een proef starten. Voor het eerst heeft ze met Abbervail Amber het 1.40m gesprongen. Spannend, maar het ging super! Met topper Abbervail Douglas heeft ze de grote prijs gesprongen van 1.45m, ook met hem reed ze een geweldige ronde.

Mijn werk daar bestond uit het verzorgen van de paarden zodat ze in een perfecte conditie de springproef in gaan. De paarden goed te eten geven, zorgen voor schone stallen en perfect gepoetst tuig. Ook moeten de paarden er tiptop in orde uitzien en begeleid ik ze tot de ring. Dat betekent dat ik Claudia help met losspringen, daarna film ik het parcours. Na de proef sta ik de paarden op te wachten met een lekker pepermuntje om ze te belonen voor hun goede prestaties!

De verzorging na het springen is minstens net zo belangrijk als die vooraf. Ik maak ze schoon en doe ze een lekkere deken op.

Eenmaal weer thuis ben ik begonnen met de voorbereidingen voorde volgende wedstrijd in België. Mijn voorbereidingen bestaan uit de vrachtwagen inpakken en de paarden wassen en toiletteren zodat ze in goede conditie weer op concours kunnen.

Tip van Topgroom Renske : heb je een wit paard of een paard met witte benen die zich net voor je wedstrijd vreselijk vies heeft gemaakt? Gebruik dan een kalkblok, hier laat je alle vieze vlekken mee verdwijnen.

 

groom